Osnovana nova partija, vodiće je novinar

GS
Osnovana nova partija, vodiće je novinar

ZAGREB - Hrvatska politička scena dobila je danas još jednu političku stranku Demokršćani, koju su predstavili lider Antun Krešimir Buterin i predsjednik Glavnog odbora Ante Lučić.

Oni su najavili da će učestvovati na parlamentarnim, evropskim, predsjedničkim i lokalnim izborima.

"U odnosu na postojeće stanje, sigurni smo da ćemo kao Demokršćani konstruktivno dati doprinos adresiranju i rješavanju gorućih problema. Optimizam, nada i motivacija u srži su demokršćanskog svetonazora, a naše političke elite uništavaju nam samopouzdanje i vjeru u vlastite snage", poručio je na konferenciji u centrali stranke u Zagrebu predsjednik Buterin.

Buterin je novinar i urednik, koji kao volonter vodi udruženje za poslovno povezivanje Hrvata u zemlji i inostranstvu.

Kao glavne razloge osnivanja stranke istakao je razočaranost sadašnjim stanjem duha u društvu, državi i naciji, ogorčenost sistemskim širenjem beznađa i pesimizma, neprestanim korupcijskim aferama vladajućih te besciljnim lutanjem i bezidejnošću opozicije.

Ono što je dosad napravljeno u ovih 30-ak godina, dodao je, jednostavno nije dovoljno.

"Mi iskreno vjerujemo da Hrvatska može biti srećnija od Danske, bogatija od Švajcarske i uređenija od Singapura. Ako možemo biti na samom vrhu svijeta u fudbalu i drugim sportovima, mi Demokršćani vjerujemo da Hrvatska može biti među najboljima u svijetu i u privredi, inovacijama, tehnologiji", rekao je Buterin, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana