Опозиција заузела говорницу, блокирају расправу о избору директора ХРТ-а

Срна
Опозиција заузела говорницу, блокирају расправу о избору директора ХРТ-а

ЗАГРЕБ - У Сабору Хрватске траје расправа о избору за главног директора ХРТ, која је прилично бурна, а представници опозиције су се окупили око говорнице, гдје наизмјенично држе говоре о државном медијском сервису.

Никола Грмоја из Моста појаснио је да опозиција на овај начин, уједињена, опструише расправу о избору директора ХРТ-а, коју су јуче “на силу” убацили умјесто Стратегије сузбијања корупције.

Из опозиције поручују да на чело јавног сервиса ХДЗ жели именовати Роберта Швеба, човјека који је у очитом сукобу интереса, због чега су заузели говорницу и зауставили расправу.

Нино Распудић из Моста поручио је да је овај противзаконит и није у складу са пословником.

“Врло вјероватно ће на Управни суд ићи притужбе за сам текст конкурса за избор главног директора ХРТ-а, који је незаконит.

ХРТ је у међувремену прекинуо емитовање сједнице.

Марија Селак Распудић, која је годинама радила на ХРТ-у као спољни сарадник, каже да су новинари у информативи свјесни цензуре која постоји и да не може ништа, јер се “од горе” одлучује о чему ће се говорити.

Анка Мрак Тариташ рекла је да окупљени око говорнице штите демократију, те захтијевају да се поништи конкурс и да буде транспарентан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана