Opozicija zauzela govornicu, blokiraju raspravu o izboru direktora HRT-a

Srna
Opozicija zauzela govornicu, blokiraju raspravu o izboru direktora HRT-a

ZAGREB - U Saboru Hrvatske traje rasprava o izboru za glavnog direktora HRT, koja je prilično burna, a predstavnici opozicije su se okupili oko govornice, gdje naizmjenično drže govore o državnom medijskom servisu.

Nikola Grmoja iz Mosta pojasnio je da opozicija na ovaj način, ujedinjena, opstruiše raspravu o izboru direktora HRT-a, koju su juče “na silu” ubacili umjesto Strategije suzbijanja korupcije.

Iz opozicije poručuju da na čelo javnog servisa HDZ želi imenovati Roberta Šveba, čovjeka koji je u očitom sukobu interesa, zbog čega su zauzeli govornicu i zaustavili raspravu.

Nino Raspudić iz Mosta poručio je da je ovaj protivzakonit i nije u skladu sa poslovnikom.

“Vrlo vjerovatno će na Upravni sud ići pritužbe za sam tekst konkursa za izbor glavnog direktora HRT-a, koji je nezakonit.

HRT je u međuvremenu prekinuo emitovanje sjednice.

Marija Selak Raspudić, koja je godinama radila na HRT-u kao spoljni saradnik, kaže da su novinari u informativi svjesni cenzure koja postoji i da ne može ništa, jer se “od gore” odlučuje o čemu će se govoriti.

Anka Mrak Taritaš rekla je da okupljeni oko govornice štite demokratiju, te zahtijevaju da se poništi konkurs i da bude transparentan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana