Опозиција у Црној Гори: Више кандидата за предсједника, већа шанса за побједу

ГС
Опозиција у Црној Гори: Више кандидата за предсједника, већа шанса за побједу

ПОДГОРИЦА - Опозиција вероватно неће имати заједничког кандидата на предстојећим председничким изборима, саопштио је лидер Либералне партије Андрија Поповић послије данашњег састанка опозиционих странака који је одржан у згради Предсједништва у Подгорици.

- Констатовали смо да вјероватно нећемо имати заједничког кандидата. Биће их више, углавном партијских лидера, а колико тачно, биће познато наредне недјеље - казао је Поповић, преноси РТЦГ.

Он је истакао да више није у оптицају идеја да кандидат опозиције за предсједника буде нестраначка личност.

- Видимо пуно кандидата који су под капом СПЦ, што није коректно према грађанима - оцијенио је Поповић и додао да је он инсистирао да Мило Ђукановић буде кандидат опозиције, а одговор ће имати за пар дана.

На питање да ли више колона умањује шансе опозиције, Поповић је рекао да сматра да их увећава.

- Добили смо истраживање јавног мњења гдје је јасно да би више кандидата суверенистичког блока анимирало више грађана - навео је Поповић.

Истакао је да данас није било ријечи о конкретним именима, али ће свакако кандидати за предсједника бити лидери суверенистичких партија.

Данашњем састанку су присуствовали Рашко Коњевић (СДП), Дамир Шеховић (СД), Андрија Поповић (ЛП), Александар Богдановић (ДПС) и Ервин Ибрахимовић (БС). Предсједнички избори су заказани за 19. март, а рок за пријаву кандидатура истиче 28. фебруара.

До сада је Државна изборна комисија потврдила само кандидатуру предсједника Нове српске демократије Андрије Мандића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана