Opozicija u Crnoj Gori: Više kandidata za predsjednika, veća šansa za pobjedu

GS
Opozicija u Crnoj Gori: Više kandidata za predsjednika, veća šansa za pobjedu

PODGORICA - Opozicija verovatno neće imati zajedničkog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima, saopštio je lider Liberalne partije Andrija Popović poslije današnjeg sastanka opozicionih stranaka koji je održan u zgradi Predsjedništva u Podgorici.

- Konstatovali smo da vjerovatno nećemo imati zajedničkog kandidata. Biće ih više, uglavnom partijskih lidera, a koliko tačno, biće poznato naredne nedjelje - kazao je Popović, prenosi RTCG.

On je istakao da više nije u opticaju ideja da kandidat opozicije za predsjednika bude nestranačka ličnost.

- Vidimo puno kandidata koji su pod kapom SPC, što nije korektno prema građanima - ocijenio je Popović i dodao da je on insistirao da Milo Đukanović bude kandidat opozicije, a odgovor će imati za par dana.

Na pitanje da li više kolona umanjuje šanse opozicije, Popović je rekao da smatra da ih uvećava.

- Dobili smo istraživanje javnog mnjenja gdje je jasno da bi više kandidata suverenističkog bloka animiralo više građana - naveo je Popović.

Istakao je da danas nije bilo riječi o konkretnim imenima, ali će svakako kandidati za predsjednika biti lideri suverenističkih partija.

Današnjem sastanku su prisustvovali Raško Konjević (SDP), Damir Šehović (SD), Andrija Popović (LP), Aleksandar Bogdanović (DPS) i Ervin Ibrahimović (BS). Predsjednički izbori su zakazani za 19. mart, a rok za prijavu kandidatura ističe 28. februara.

Do sada je Državna izborna komisija potvrdila samo kandidaturu predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana