Одређено задржавање до 48 сати замjенику директора тзв. косовске полиције

Танјуг
Одређено задржавање до 48 сати замjенику директора тзв. косовске полиције

БЕОГРАД - Након привођења четири припадника тзв. косовске полиције, одређено је задржавање до 48 сати замјенику директора тзв. косовске полиције Дејану Јанковићу, у циљу утврђивања чињеница и неопходних провјера у погледу безбједности Републике Србије, речено је Тањугу у МУП-у.

Остала лица су, након утврђених безбједносних провјера, пуштена.

Претходно је у МУП-у речено да су четворица припадника тзв. косовске полиције приведена у сриједу приликом контроле на административном прелазу, а један од њих је задржан. 

Они су приведени приликом контроле на прелазима, због безбједносних провера, прецизирано је из МУП-а.

МУП је јуче саопштио да су неосноване тврдње Приштине о наводном задржавању аутобуса са регистрационим ознакама са територије Косова и Метохије на граничном прелазу Батровци и навео да полиција није никога задржавала нити спречавала улазак и пролазак било ком грађанину са територије Аутономне покрајине Косово и Метохија. 

Министарство је објаснило да је у току појачана контрола свих путника на граничним прелазима и да се врше безбедносне провјере у циљу веће сигурности и безбједности грађана, што, како наводе, може проузроковати дуже задржавање на самом граничном прелазу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана