Određeno zadržavanje do 48 sati zamjeniku direktora tzv. kosovske policije

Tanjug
Određeno zadržavanje do 48 sati zamjeniku direktora tzv. kosovske policije

BEOGRAD - Nakon privođenja četiri pripadnika tzv. kosovske policije, određeno je zadržavanje do 48 sati zamjeniku direktora tzv. kosovske policije Dejanu Jankoviću, u cilju utvrđivanja činjenica i neophodnih provjera u pogledu bezbjednosti Republike Srbije, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Ostala lica su, nakon utvrđenih bezbjednosnih provjera, puštena.

Prethodno je u MUP-u rečeno da su četvorica pripadnika tzv. kosovske policije privedena u srijedu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan. 

Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbjednosnih provera, precizirano je iz MUP-a.

MUP je juče saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i naveo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. 

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provjere u cilju veće sigurnosti i bezbjednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana