Одбачена кривична пријава против Мила и Блажа Ђукановића

Танјуг
Одбачена кривична пријава против Мила и Блажа Ђукановића

ПОДГОРИЦА- Специјална тужитељка Сања Јовићевић одбацила је кривичну пријаву против предсједника Црне Горе и ДПС-а Мила Ђукановића и његовог сина Блажа, због неовлашћеног богаћења, прања новца и непријављивања пореза и о томе обавијестила Алтернативу, која је подносилац пријаве.

Јовићевић је навела да не постоји основана сумња да су председник и његов син, Мило и Блажо Ђукановић, криви за кривична дјела наведена у пријави: неовлашћено богаћење, прање новца, непријављивање пореза…, као ни за друга кривична дјела која се гоне по службеној дужности, саопштила је, између осталог, Алтернатива на свом Фејсбук налогу.

У Алтернативи тврде да предсједник и његов син имају имовину вредну више од 50 милиона евра.

„Без адекватних пореских пријава и порекла новца којим би доказали толико богатство. Једноставним увидом у власничке картоне пар фирми које смо послали постоји основ за кривично гоњење поменутих особа. Начини вођења истраге су толико једноставни да и особе без икаквог судског искуства лако могу формирати случај. Невјероватно заиста! Сачуваћемо ово као нешто што ће бити симбол судске власти у Црној Гори за ових 30 година“, навели су из Алтернативе, пренио је портал подгоричке Адриа тв.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана