Odbačena krivična prijava protiv Mila i Blaža Đukanovića

Tanjug
Odbačena krivična prijava protiv Mila i Blaža Đukanovića

PODGORICA- Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević odbacila je krivičnu prijavu protiv predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića i njegovog sina Blaža, zbog neovlašćenog bogaćenja, pranja novca i neprijavljivanja poreza i o tome obavijestila Alternativu, koja je podnosilac prijave.

Jovićević je navela da ne postoji osnovana sumnja da su predsednik i njegov sin, Milo i Blažo Đukanović, krivi za krivična djela navedena u prijavi: neovlašćeno bogaćenje, pranje novca, neprijavljivanje poreza…, kao ni za druga krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti, saopštila je, između ostalog, Alternativa na svom Fejsbuk nalogu.

U Alternativi tvrde da predsjednik i njegov sin imaju imovinu vrednu više od 50 miliona evra.

„Bez adekvatnih poreskih prijava i porekla novca kojim bi dokazali toliko bogatstvo. Jednostavnim uvidom u vlasničke kartone par firmi koje smo poslali postoji osnov za krivično gonjenje pomenutih osoba. Načini vođenja istrage su toliko jednostavni da i osobe bez ikakvog sudskog iskustva lako mogu formirati slučaj. Nevjerovatno zaista! Sačuvaćemo ovo kao nešto što će biti simbol sudske vlasti u Crnoj Gori za ovih 30 godina“, naveli su iz Alternative, prenio je portal podgoričke Adria tv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana