Обилне падавине у Далмацији, неколико улица у Сплиту под водом

Агенције
Обилне падавине у Далмацији, неколико улица у Сплиту под водом

СПЛИТ - У Далмацији од синоћ пада обилна киша, а метеоролози најављују да ће се пљусак наставити и у наредних неколико дана те како би могло доћи до такозваних урбаних поплава.

На видеу који је подијељен на „Фејсбуку“ могуће је видјети да је неколико сплитских улица већ под водом, као и да киша не престаје падати. Очекује се да ће због обилних падавина поплавити још неколико подручја у Далмацији.

У посљедња 24 аса до јутрос у седам часова пало је 44 литра по метру квадратном, а очекује се да ће у многим мјестима у наредних неколико сати пасти око 50-80 литара кише по метру квадратном.

Метеоролози су већ раније најавили како данас стижу промјене у виду јаког вјетра и обилних падавина праћених грмљавином, а побољшање стиже почетком наредне седмице.

Државни хидроеметеролошкии завод Хрватске издао је упозорење за на временске неприлике, а упозорење се односи на могуће поплаве у Далмацији, на подручјима где се налазе бујични водотоци.

Грађани су позвани да поштују упозорење и да се понашају одговорно како би заштитили и себе и имовину, објављено је на фејсбук страници ДХЗ-а.

На путевима дуж Јадранске магистрале (ДЦ8) могући су одрони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана