Obilne padavine u Dalmaciji, nekoliko ulica u Splitu pod vodom

Agencije
Obilne padavine u Dalmaciji, nekoliko ulica u Splitu pod vodom

SPLIT - U Dalmaciji od sinoć pada obilna kiša, a meteorolozi najavljuju da će se pljusak nastaviti i u narednih nekoliko dana te kako bi moglo doći do takozvanih urbanih poplava.

Na videu koji je podijeljen na „Fejsbuku“ moguće je vidjeti da je nekoliko splitskih ulica već pod vodom, kao i da kiša ne prestaje padati. Očekuje se da će zbog obilnih padavina poplaviti još nekoliko područja u Dalmaciji.

U posljednja 24 asa do jutros u sedam časova palo je 44 litra po metru kvadratnom, a očekuje se da će u mnogim mjestima u narednih nekoliko sati pasti oko 50-80 litara kiše po metru kvadratnom.

Meteorolozi su već ranije najavili kako danas stižu promjene u vidu jakog vjetra i obilnih padavina praćenih grmljavinom, a poboljšanje stiže početkom naredne sedmice.

Državni hidroemeterološkii zavod Hrvatske izdao je upozorenje za na vremenske neprilike, a upozorenje se odnosi na moguće poplave u Dalmaciji, na područjima gde se nalaze bujični vodotoci.

Građani su pozvani da poštuju upozorenje i da se ponašaju odgovorno kako bi zaštitili i sebe i imovinu, objavljeno je na fejsbuk stranici DHZ-a.

Na putevima duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana