Нови случај пљачке у Банији: Крали радијаторе из куће оштећене у земљотресу

ГС
Нови случај пљачке у Банији: Крали радијаторе из куће оштећене у земљотресу

Још један случај провалне крађе у куће и станове који су након земљотреса на Банији због урушавања проглашени неупотребљивим забиљежила је сисачко-мославачка полиција, а овога пута откривено је двоје лопова који су јуче из објакта са црвеном наљепницом износили радијаторе.

Полиција је објавила да је криминалистичком истрагом утврдила да су 29-годишњак и 28-годишњакиња у сисачкој Улици др Иве Бродарца провалили у кућу 52-годишњег власника, која је након земљотреса проглашена неупотребљивом. Из ње су износили радијаторе и друге елементе за централно гријање, а након што су откривени, против њих слиједи казнена пријава због тешке крађе, преноси Индеx.хр.

Подсјећамо, разоран потрес магнитуде 6.2 по Рихтеру с епицентром седам километара сјеверозападно од Петриње погодио је Банију око поднева 29. децембра 2020. године.

Од посљедица потреса погинуло је седморо људи, петоро од њих у Мајским Пољанама те остали у Жажини и Петрињи, а од задобијених тешких повреда неколико мјесеци након земљотреса умрла је још једна особа.

Осим незадовољства динамиком обнове, због чега се и након више од три године од потреса не могу вратити кућама, становници погођеног подручја изложени су и бројним провалама у њихове домове који су празни због опасности од додатног урушавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана