Novi slučaj pljačke u Baniji: Krali radijatore iz kuće oštećene u zemljotresu

GS
Novi slučaj pljačke u Baniji: Krali radijatore iz kuće oštećene u zemljotresu

Još jedan slučaj provalne krađe u kuće i stanove koji su nakon zemljotresa na Baniji zbog urušavanja proglašeni neupotrebljivim zabilježila je sisačko-moslavačka policija, a ovoga puta otkriveno je dvoje lopova koji su juče iz objakta sa crvenom naljepnicom iznosili radijatore.

Policija je objavila da je kriminalističkom istragom utvrdila da su 29-godišnjak i 28-godišnjakinja u sisačkoj Ulici dr Ive Brodarca provalili u kuću 52-godišnjeg vlasnika, koja je nakon zemljotresa proglašena neupotrebljivom. Iz nje su iznosili radijatore i druge elemente za centralno grijanje, a nakon što su otkriveni, protiv njih slijedi kaznena prijava zbog teške krađe, prenosi Index.hr.

Podsjećamo, razoran potres magnitude 6.2 po Rihteru s epicentrom sedam kilometara sjeverozapadno od Petrinje pogodio je Baniju oko podneva 29. decembra 2020. godine.

Od posljedica potresa poginulo je sedmoro ljudi, petoro od njih u Majskim Poljanama te ostali u Žažini i Petrinji, a od zadobijenih teških povreda nekoliko mjeseci nakon zemljotresa umrla je još jedna osoba.

Osim nezadovoljstva dinamikom obnove, zbog čega se i nakon više od tri godine od potresa ne mogu vratiti kućama, stanovnici pogođenog područja izloženi su i brojnim provalama u njihove domove koji su prazni zbog opasnosti od dodatnog urušavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana