Нови рекорд по броју заражених и преминулих у Словенији

Срна
Foto: delo.si

ЉУБЉАНА - Нови рекорд по броју заражених вирусом корона и преминулих забиљежен је данас у Словенији, чак 1.963, а умрло је 18 људи, саопштило је Министраство здравства.

Број нових случајева заразе за 300 је већи него јуче.

Од почетка епидемије у Словенији је потврђено 21.276 случајева вируса корона, од којих су тренутно активна 13.023.

На болничком лијечењу је 449 пацијената, а међу њима су 63 теже обољела.

Укупно су преминула 234 пацијента, а број заражених на 100.000 становника у посљедњих 14 дана је 449, по чему је Словенија међу најугроженијима у ЕУ.

У Словенији је од данас на снази локдаун, затворене су трговине, осим оних који нуде храну и основне потрепштине, забрањен је рад угоститељских објеката, фризерских и козметичких салона, велнес центара, базена, кинематографа, културних установа, теретана, аутопраоница.

И даље је на снази забрана напуштања регије сталног боравишта, настава у школама и факултетима одвија се на даљину, обустављена је и трећина пормета, а неће радити ни дјечји вртићи.

У случају попуњености болничких капацитета обољелима од ковида 19, Влада размишља и о стављању вишка лакше обољелих у хотеле, али је проблем у томе ко би бринуо за њих, јер већ сада из болница поручују да немају потребног обученог кадра и да су постојеће медицинске екипе на крају снага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана