Нови детаљи трагедије: Возач пољског аутобуса имао 72 године, није био под утицајем алкохола ни дрога

Г.С.
Нови детаљи трагедије: Возач пољског аутобуса имао 72 године, није био под утицајем алкохола ни дрога

ЗАГРЕБ - Возач пољског аутобуса који је изгубио контролу над возилом код Брезничког Хума у Хрватској и слетио с аутоцесте А4 имао је 72 године, неслужбено сазнаје ХРТ од извора блиског вараждинском Државном тужилаштву.

Возач није био под утицајем алкохола или опојних дрога те није боловао од акутних болести.

Погинула су оба возача пољског аутобуса и обављене су обдукције страдалих Пољака, потврдио је за Хину портпарол Жупанијског државног тужилаштву у Вараждину Дарко Галић.

У несрећи је погинуло укупно 12 особа, а 32 су повријеђене, сви пољски држављани. Обављене су обдукције на страдалима и прикупљају се подаци о самом путу аутобуса и свим догађајима који су претходили слијетању аутобуса с аутоцесте.

Најважнија је обдукција преминулог возача, информације које ће се добити о његовом стању, казао је Галић те додао да је неоспорно утврђено који је возач управљао аутобусом у тренутку несреће. Возач је био у возачком сједалу и везан сигурносним појасом, рекао је Галић, пренио је index.hr.

Портпарол ЖДО је казао и да Државно тужилаштво треба установити је ли почињено кривично дјело и ко га је евентуално починио, а затим ће се донијети одлука јер се кривични поступак не може водити против особе која није жива.

Након прикупљања свих података Државно тужилаштво ће одлучити хоће ли се поступак водити у Хрватској или у Пољској с обзиром на то да се ради о свим страдалима држављанима Пољске, изјавио је Галић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана