Нови детаљи масакра у Цетињу: Међу жртвама и двоје дјеце

Г.С.
Foto: Анадолија

ЦЕТИЊЕ - Полиција и тужилаштво завршили су вечерас увиђај на Цетињу, гдје је и званично потврђено да је Цетињанин В. Б. (34) убио 10 особа, након чега га је суграђанин лишио живота.

То је за Анадолију потврдила дежурна тужитељка Андријана Настић. Она је казала да је увиђај обављен у веома тешким условима.

Истакла је да су на лицу мјеста затекли тијела осморо убијених, а да су двије особе подлегле повредама у цетињској болници.

Истакла је да су међу жртвама и двоје дјеце.

На питање да ли је нападача убила полиција, тужитељка је казала да је он убијен од стране суграђанина.

“Више информација не могу саопштити. Издала сам налог да се ради обдукција тијела”, казала је Настић.

До пуцњаве у насељу Медовина је дошло око 16 сади када је, Вучко Бориловић (34) са Цетиња, почео да пуца из ватреног оружја. Он је након породичног сукоба изашао на улицу и пуцао на случајне пролазнике и полицијске службенике.

Директор полиције:Трагичан дан за цијелу Црну Гору

Поводом вишеструког убиства на Цетињу вечерас се огласио и директор Управе полиције Црне Горе Зоран Брђанин који је изјавио да је данас трагичан дан не само за Цетиње, него за цијелу Црну Гору.

“Људски животи су најврједнији и ненадокнадиви, а данас смо изгубили 11 грађана и грађанки, међу којима и двоје дјеце”, казао је он.

Брђанин је рекао да саосјећа са породицама страдалих и у своје лично име и у име Управе полиције упутио им изразе најдубљег саучешћа, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Он је навео да, према за сада познатим околностима, данас око 15.30 часова тридесетчетворогодишњи мушкарац В.Б., са Цетиња, пуцао је на породицу, чији су чланови боравили у посторијама његове куће као подстанари у насељу Медовина.

“Он је, том приликом, употребом ватреног оружја - ловачке пушке - лишио живота двоје дјеце, једно старости осам, а друго једанаест година и ранио њихову мајку која је у медицинској установи подлегла повредама. Потом је изашао и пуцао из истог ватреног оружја на становнике овог насеља којом приликом је лишио живота још седам особа, а ранио шест”, саопштио је Брђанин.

По позиву грађана, на лице мјеста су упућени полицијски службеници којом приликом је у размјени ватре тешко рањен један полицијски службеник, додао је он.

Брђанин је казао и да за сада није јасно шта је подстакло В.Б. на овако гнусан чин, којом приликом је и сам лишен живота.

“Наглашавам да се околности цјелокупног догађаја, укључујући и лишење живота В.Б. и даље утврђују, а јавност ће, посредством медија, бити обавијештена о свим детаљима” закључио је он.

Радуловић: Троје хоспитализованих са Цетиња у животној опасности

 Од четворо хоспитализованих у Клиничком центру Црне Горе након данашње трагедије на Цетињу, троје је у животној опасности, рекла је директор овог центра Љиљана Радуловић.

Она је додала да су у току операције троје повријеђених, док је један пацијент стабилног здравственог стања.

Четири повријеђена лица превезена су у Клинички центар, а двије у Болницу на Цетињу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана