Novi detalji masakra u Cetinju: Među žrtvama i dvoje djece

G.S.
Foto: Anadolija

CETINjE - Policija i tužilaštvo završili su večeras uviđaj na Cetinju, gdje je i zvanično potvrđeno da je Cetinjanin V. B. (34) ubio 10 osoba, nakon čega ga je sugrađanin lišio života.

To je za Anadoliju potvrdila dežurna tužiteljka Andrijana Nastić. Ona je kazala da je uviđaj obavljen u veoma teškim uslovima.

Istakla je da su na licu mjesta zatekli tijela osmoro ubijenih, a da su dvije osobe podlegle povredama u cetinjskoj bolnici.

Istakla je da su među žrtvama i dvoje djece.

Na pitanje da li je napadača ubila policija, tužiteljka je kazala da je on ubijen od strane sugrađanina.

“Više informacija ne mogu saopštiti. Izdala sam nalog da se radi obdukcija tijela”, kazala je Nastić.

Do pucnjave u naselju Medovina je došlo oko 16 sadi kada je, Vučko Borilović (34) sa Cetinja, počeo da puca iz vatrenog oružja. On je nakon porodičnog sukoba izašao na ulicu i pucao na slučajne prolaznike i policijske službenike.

Direktor policije:Tragičan dan za cijelu Crnu Goru

Povodom višestrukog ubistva na Cetinju večeras se oglasio i direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin koji je izjavio da je danas tragičan dan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.

“Ljudski životi su najvrjedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece”, kazao je on.

Brđanin je rekao da saosjeća sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije uputio im izraze najdubljeg saučešća, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

On je naveo da, prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

“On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja - lovačke puške - lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest”, saopštio je Brđanin.

Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik, dodao je on.

Brđanin je kazao i da za sada nije jasno šta je podstaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života.

“Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima” zaključio je on.

Radulović: Troje hospitalizovanih sa Cetinja u životnoj opasnosti

 Od četvoro hospitalizovanih u Kliničkom centru Crne Gore nakon današnje tragedije na Cetinju, troje je u životnoj opasnosti, rekla je direktor ovog centra Ljiljana Radulović.

Ona je dodala da su u toku operacije troje povrijeđenih, dok je jedan pacijent stabilnog zdravstvenog stanja.

Četiri povrijeđena lica prevezena su u Klinički centar, a dvije u Bolnicu na Cetinju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana