Никшић: Пристигло око 30 захтјева за помоћ у санацији штете од земљотреса

Срна
Foto: РТВ Никшић

ПОДГОРИЦА - У општинску службу Никшића до сада је пристигло тридесетак захтјева за помоћ у санацији штете настале од земљотреса који је погодио Црну Гору, а највише их је из села Чарађе, Казанци, Бањана и села која су ближе граници са БиХ.

Након земљотреса којим су прошле седмице највише погођена погранична села никшићке општине, и то у Голији и Бањанима, у Никшићу формирана је петочлана комисија која ће процијенити насталу штету.

За челника те комисије именован је потпредсједник никшићке општине Зоран Томић, који је јуче посјетио села мјесне заједнице Крстац.

Он је рекао да ће за неколико дана почети да обилазе терен како би утврдили коме је и колика штета причињена на објектима.

“Све су прилике да је оштећења од земљотреса претрпио и манастир у Сомини, да се потрес осјетио у селима која га окружују или у Голији, како тврде мјештани, све од Пренке, до границе са БиХ. Приоритет ће имати домаћинства која стално живе на том подручју”, истакао је Томић.

У Голији стално живи око 130 домаћинстава.

Земљотрес јачине 5,4 степена Рихтерове скале потресао је у четвртак, 14. марта територију Црне Горе у 4.16 часова.

Завод за хидрометеорологију и сеизмологију саопштио је да је епицентар био на пет километара од мјеста Чарађе у општини Никшић. Жариште је било на дубини од 14 километара. /крај/тб/длу
Ентер

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана