Nikšić: Pristiglo oko 30 zahtjeva za pomoć u sanaciji štete od zemljotresa

Srna
Foto: RTV Nikšić

PODGORICA - U opštinsku službu Nikšića do sada je pristiglo tridesetak zahtjeva za pomoć u sanaciji štete nastale od zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru, a najviše ih je iz sela Čarađe, Kazanci, Banjana i sela koja su bliže granici sa BiH.

Nakon zemljotresa kojim su prošle sedmice najviše pogođena pogranična sela nikšićke opštine, i to u Goliji i Banjanima, u Nikšiću formirana je petočlana komisija koja će procijeniti nastalu štetu.

Za čelnika te komisije imenovan je potpredsjednik nikšićke opštine Zoran Tomić, koji je juče posjetio sela mjesne zajednice Krstac.

On je rekao da će za nekoliko dana početi da obilaze teren kako bi utvrdili kome je i kolika šteta pričinjena na objektima.

“Sve su prilike da je oštećenja od zemljotresa pretrpio i manastir u Somini, da se potres osjetio u selima koja ga okružuju ili u Goliji, kako tvrde mještani, sve od Prenke, do granice sa BiH. Prioritet će imati domaćinstva koja stalno žive na tom području”, istakao je Tomić.

U Goliji stalno živi oko 130 domaćinstava.

Zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale potresao je u četvrtak, 14. marta teritoriju Crne Gore u 4.16 časova.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da je epicentar bio na pet kilometara od mjesta Čarađe u opštini Nikšić. Žarište je bilo na dubini od 14 kilometara. /kraj/tb/dlu
Enter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana