Непознати мушкарац мами дјецу да уђу у његов аутомобил

ГС
Foto: Дневник.хр

ПАЗИН - Забринути родитељи снимили су мушкарца који у хрватским мјестима Пазин и Трвиж наводно лаже дјецу како би их намамио да уђу с њим у аутомобил.

На видеу који је објављен на друштвеним мрежама непознати човjек испред школе у Пазину улази у свој аутомобил, али слични инциденти догодили су се и у другим дијеловима града и околине.

На енглеском говори како је он је возач Убера, те да ће их одвести кући или у школу јер је школски аутобус отказан.

Полиција је засад примила само једну пријаву. Сада утврђују околности догађаја и покушавају доћи до мушкарца како би с њим обавили разговор.

Незванично се сазнаје да је ријеч о страном држављанину, али полиција га још није успјела идентификовати, преноси Дневник.хр.

"Позивамо грађане ако примјете мушкарца, чије се фотографије и снимци дијеле на друштвеним мрежама, да о томе обавјесте полицију на број 192 како би се с њим могао обавити разговор о наведеним околностима. Такође позивамо родитеље да разговарају с дјецом и да их савјетују да буду опрезни у комуникацији с непознатим особама, да не вјерују незнанцима, не примају од њих дарове нити с њима одлазе било гдје без знања родитеља", написали су из ПУ истарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана