Nepoznati muškarac mami djecu da uđu u njegov automobil

GS
Foto: Dnevnik.hr

PAZIN - Zabrinuti roditelji snimili su muškarca koji u hrvatskim mjestima Pazin i Trviž navodno laže djecu kako bi ih namamio da uđu s njim u automobil.

Na videu koji je objavljen na društvenim mrežama nepoznati čovjek ispred škole u Pazinu ulazi u svoj automobil, ali slični incidenti dogodili su se i u drugim dijelovima grada i okoline.

Na engleskom govori kako je on je vozač Ubera, te da će ih odvesti kući ili u školu jer je školski autobus otkazan.

Policija je zasad primila samo jednu prijavu. Sada utvrđuju okolnosti događaja i pokušavaju doći do muškarca kako bi s njim obavili razgovor.

Nezvanično se saznaje da je riječ o stranom državljaninu, ali policija ga još nije uspjela identifikovati, prenosi Dnevnik.hr.

"Pozivamo građane ako primjete muškarca, čije se fotografije i snimci dijele na društvenim mrežama, da o tome obavjeste policiju na broj 192 kako bi se s njim mogao obaviti razgovor o navedenim okolnostima. Takođe pozivamo roditelje da razgovaraju s djecom i da ih savjetuju da budu oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama, da ne vjeruju neznancima, ne primaju od njih darove niti s njima odlaze bilo gdje bez znanja roditelja", napisali su iz PU istarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana