Нава правила у Црној Гори: Забрањене приватне свечаности и рад ноћних клубова

Срна
Нава правила у Црној Гори: Забрањене приватне свечаности и рад ноћних клубова

ПОДГОРИЦА - Национално координационо тијело за заразне болести одлучило је да у цијелој Црној Гори буду забрањене приватне свечаности, попут свадби, матурских и рођенданских прослава, као и рад ноћних клубова, барова и дискотека.

Мјере, донесене на приједлог Института за јавно здравље, примјењиваће се седам дана, након чега ће на основу анализе њиховог ефекта бити донесена одлука о томе да ли ће се и даље примјењивати.

Из Владе Црне Горе је саопштено да је у Рожајама забрањен рад угоститељских објеката и међуопштински саобраћај, осим хитних случајева и радних процеса.

Те привремене мјере биће примјењиване седам дана од дана доношења, када ће бити анализирани ефекти.

Одлучено је да надлежни органи, првенствено Управа полиције и Управа за инспекцијске послове, пооштре контроле поштовања прописаних мјера, а поготово самоизолације.

Обавезно је ношење заштитних маски у затвореном простору и држање дистанце.

Одлучено је и да резидентима држава чланица ЕУ буде дозвољен улазак у Црну Гору, без додатних услова.

“Резидентима држава ЕУ омогућава се улазак у Црну Гору и преко држава које нису чланице Уније, али искључиво ако их користе само као транзитне земље, односно ако се у њима не задржавају, што се доказује увидом у вријеме уласка и изласка”, наводи се у саопштењу.

Из Владе додају да ће Национално координационо тијело накнадно одлучити о политици отварања према осталим државама, при чему ће бити узети у обзир сви релевантни епидемиолошки параметри у појединој земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана