Nava pravila u Crnoj Gori: Zabranjene privatne svečanosti i rad noćnih klubova

Srna
Nava pravila u Crnoj Gori: Zabranjene privatne svečanosti i rad noćnih klubova

PODGORICA - Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučilo je da u cijeloj Crnoj Gori budu zabranjene privatne svečanosti, poput svadbi, maturskih i rođendanskih proslava, kao i rad noćnih klubova, barova i diskoteka.

Mjere, donesene na prijedlog Instituta za javno zdravlje, primjenjivaće se sedam dana, nakon čega će na osnovu analize njihovog efekta biti donesena odluka o tome da li će se i dalje primjenjivati.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je u Rožajama zabranjen rad ugostiteljskih objekata i međuopštinski saobraćaj, osim hitnih slučajeva i radnih procesa.

Te privremene mjere biće primjenjivane sedam dana od dana donošenja, kada će biti analizirani efekti.

Odlučeno je da nadležni organi, prvenstveno Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove, pooštre kontrole poštovanja propisanih mjera, a pogotovo samoizolacije.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i držanje distance.

Odlučeno je i da rezidentima država članica EU bude dozvoljen ulazak u Crnu Goru, bez dodatnih uslova.

“Rezidentima država EU omogućava se ulazak u Crnu Goru i preko država koje nisu članice Unije, ali isključivo ako ih koriste samo kao tranzitne zemlje, odnosno ako se u njima ne zadržavaju, što se dokazuje uvidom u vrijeme ulaska i izlaska”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade dodaju da će Nacionalno koordinaciono tijelo naknadno odlučiti o politici otvaranja prema ostalim državama, pri čemu će biti uzeti u obzir svi relevantni epidemiološki parametri u pojedinoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana