Начелник општине Борово:Тражићу изјашњење министра Божиновића о одговорнима за инцидент

Танјуг
Начелник општине Борово:Тражићу изјашњење министра Божиновића о одговорнима за инцидент

БОРОВО - Начелник општине Борово Зоран Баћановић најавио је да ће од министра унутрашњих послова Давора Божиновића затражити став о одговорнима за индицент, првенствено начелника вуковарске полиције, због позива на „клање Срба” на православни Ускрс.

Баћановић је за Радио Борово рекао да је он снимио инцидент и осудио понашање полиције која је, како је рекао, требало да чува јавни ред и мир и која не сме да дозволи повике на убиство било кога у Хрватској.

Он је констатовао да начелник ПП Вуковар Владо Божић који је све то видоо мора да одговори зашто полиција није прије реаговала.

Баћановић је испричао да је дан раније присуствовао догађају када је на Велепрометовом зиду цртан мурал о којем га нико није претходно обавијестио.

Рекао је да је позвао полицију која га је обавијестила да за то постоји сагласност.

Затим је, каже, отишао до тог мјеста кад је чуо да се тамо догађа неко окупљање и почео да фотографише, а онда су га младићи одјевени у црно псовали и узвикивали непримјерене поруке.

Према Баћановићу, то су неке организоване групе које дижу тензије у предизборном периоду те желе  распламсати страсти и на сваки начин узнемирити грађане.

Рекао је да нема ништа против спомен-обиљежја постављеном у центру града, али да сматра да је мурал, 30 година након рата, непотребан и представља „прст у око мјештанима“.

-То мора престати - рекао је Баћановић и додао да ово није појединачни случај и да је и раније било проблема с навијачким групама којима градоначелник Вуковара Иван Пенава пружа „тиху, благу, а некад и отворену подршку”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана