Načelnik opštine Borovo:Tražiću izjašnjenje ministra Božinovića o odgovornima za incident

Tanjug
Načelnik opštine Borovo:Tražiću izjašnjenje ministra Božinovića o odgovornima za incident

BOROVO - Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović najavio je da će od ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića zatražiti stav o odgovornima za indicent, prvenstveno načelnika vukovarske policije, zbog poziva na „klanje Srba” na pravoslavni Uskrs.

Baćanović je za Radio Borovo rekao da je on snimio incident i osudio ponašanje policije koja je, kako je rekao, trebalo da čuva javni red i mir i koja ne sme da dozvoli povike na ubistvo bilo koga u Hrvatskoj.

On je konstatovao da načelnik PP Vukovar Vlado Božić koji je sve to vidoo mora da odgovori zašto policija nije prije reagovala.

Baćanović je ispričao da je dan ranije prisustvovao događaju kada je na Veleprometovom zidu crtan mural o kojem ga niko nije prethodno obavijestio.

Rekao je da je pozvao policiju koja ga je obavijestila da za to postoji saglasnost.

Zatim je, kaže, otišao do tog mjesta kad je čuo da se tamo događa neko okupljanje i počeo da fotografiše, a onda su ga mladići odjeveni u crno psovali i uzvikivali neprimjerene poruke.

Prema Baćanoviću, to su neke organizovane grupe koje dižu tenzije u predizbornom periodu te žele  rasplamsati strasti i na svaki način uznemiriti građane.

Rekao je da nema ništa protiv spomen-obilježja postavljenom u centru grada, ali da smatra da je mural, 30 godina nakon rata, nepotreban i predstavlja „prst u oko mještanima“.

-To mora prestati - rekao je Baćanović i dodao da ovo nije pojedinačni slučaj i da je i ranije bilo problema s navijačkim grupama kojima gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pruža „tihu, blagu, a nekad i otvorenu podršku”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana