На рубним дијеловима Загреба видљиви авиони, у току вјежба Амбасаде САД

Танјуг
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ - Амбасада САД у Загребу саопштила је да се у хрватској престоници данас одржава вјежба за понашање у кризним ситуацијама, која је почела и трајаће до 12 сати, те да ће у то вријеме на рубним дијеловима главног града бити видљиви авиони.

У саопштењу Амбасаде САД, преноси хрватски портал 24сата, наводи се да ће обука бити изведена након вишемјесечних помних припрема у координацији са хрватским властима.

"Сама вјежба одржаће се у више локација у и око Амбасаде САД", наводи се у саопштењу и додаје да ће по рубним дијеловима Загреба у вријеме вјежбе моћу да се виде авиони.

Ова је вјежба је, кажу, врхунац дугогодишњег програма заједничке комбиноване обуке (ЈЦЕТ) између Команде за специјалне операције САД у Европи и хрватске полиције.

"Ова посљедња вјежба показује преданост коју Сједињене Државе дијеле на повећању противтерористичких способности и способности првог одговора с Хрватском, кључним савезником у НАТО-у", преноси портал.

Амбасаде и конзулати САД широм свијета су, кажу у саопштењу, дужни да годишње спроводе вјежбе управљања кризним ситуацијама како би припремили запослене  за природне или вјештачки изазване ванредне ситуације.

"Снажни билатерални односи и сарадња између Сједињених Држава и Владе Хрватске стварају јединствену прилику за спровођење ове заједничке, велике вјежбе управљања кризним ситуацијама уживо", преноси портал.

Из Амбасаде САД поручују да разумију да ће ова вјежба утицати на нормалне операције у Амбасади и околном подручју и цијени подршку оних на које је, како кажу, вјежба утицала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана