На Превлаци, у Тивту и Топлој одата почаст жртвама НАТО агресије

Srna
Foto: Srna

На Превлаци је данас служен парастос и уприличено полагање вијенаца страдалим у Нато агресији на СР Југославију прије 24 године.

Његово преосвештенство владика будимљанско-никшићки Методије са свештенством служио је литургију и парастос свим жртвама бомбардовања, које је трајало скоро три мјесеца у прољеће 1999.

Након тога, на градском гробљу Брдишта у Тивту служен је помен Тивћанима страдалим у ратним дејствима – припаднику 63. Падобранске бригаде Марку Аврамовићу који је погинуо 1999. у борбеним дејствима на Косову, као и припаднику МУП-а Србије Драгану Бјелановићу који је живот на Косову изгубио 1998.

Обиљежавању 24 године од НАТО бомбардовања присуствовали су амбасадор Русије у Црној Гори Владимир Маслеником, генерални конзул Србије у Црној Гори Мићо Роговић, предсједник општине Тиват Жељко Комненовић, те предсједник Скупштине општине Тиват Миљан Марковић, а вијенац на гробове страдалих Тивћана положила је делегација овдашњег ОБНОР-а.

Војничку почаст Аврамовићу и Бјелановићу исказали су и униформисани припадници Удружења војних ветерана тадашње Војске Југославије, међу којима је био и свештеник Миајло Бацковић, секретар владике Методија који је крајем деведестих био припадник специјалне јединице Војске Југославије – 63. Падобранске бригаде у Нишу. Међу окупљенима су били родбина и пријатељи погинулих Аврамовића и Бјелановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана