Na Prevlaci, u Tivtu i Toploj odata počast žrtvama NATO agresije

Srna
Foto: Srna

Na Prevlaci je danas služen parastos i upriličeno polaganje vijenaca stradalim u Nato agresiji na SR Jugoslaviju prije 24 godine.

Njegovo preosveštenstvo vladika budimljansko-nikšićki Metodije sa sveštenstvom služio je liturgiju i parastos svim žrtvama bombardovanja, koje je trajalo skoro tri mjeseca u proljeće 1999.

Nakon toga, na gradskom groblju Brdišta u Tivtu služen je pomen Tivćanima stradalim u ratnim dejstvima – pripadniku 63. Padobranske brigade Marku Avramoviću koji je poginuo 1999. u borbenim dejstvima na Kosovu, kao i pripadniku MUP-a Srbije Draganu Bjelanoviću koji je život na Kosovu izgubio 1998.

Obilježavanju 24 godine od NATO bombardovanja prisustvovali su ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladimir Maslenikom, generalni konzul Srbije u Crnoj Gori Mićo Rogović, predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, te predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković, a vijenac na grobove stradalih Tivćana položila je delegacija ovdašnjeg OBNOR-a.

Vojničku počast Avramoviću i Bjelanoviću iskazali su i uniformisani pripadnici Udruženja vojnih veterana tadašnje Vojske Jugoslavije, među kojima je bio i sveštenik Miajlo Backović, sekretar vladike Metodija koji je krajem devedestih bio pripadnik specijalne jedinice Vojske Jugoslavije – 63. Padobranske brigade u Nišu. Među okupljenima su bili rodbina i prijatelji poginulih Avramovića i Bjelanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana