На Хоргошу заплијењено 23.000 фунти и професионална камера вриједна око 15.000 евра

Танјуг
Foto: Управа царина Србије

ХОРГОШ - Цариници су јуче на граничном прелазу Хоргош заплијенили готово 23.000 британских фунти, сакривених међу гардеробом у коферу једног путника, а спријечили су и кријумчарење професионалне камере, чија је вриједност око 15.000 евра.

- Први прекршај је откривен на улазу у земљу у "аудију" британских регистарских ознака, којим је из Оксфорда, у Великој Британији, ка Албанији сам путовао 33-годишњи албански држављанин - саопштила је Управа царина.

Како се наводи, током детаљне контроле код њега пронађено више од 31.000 фунти, у једном од кофера, умотани у гардеробу.

Путнику је враћен дозвољени износ у противвредности 10.000 евра, док ће о остатку непријављеног новца одлучивати надлежни суд, наводи царина.

Пар сати касније, такође на улазу у земљу, за детаљан преглед издвојен је и "фијат пунто" холандске регистрације, којим су двојица држављана Србије путовала из Холандије у Шабац.

У пртљажнику возила је поред личних ствари пронађена и картонска кутија у коју је био запакован оригинални кофер са професионалном камером и припадајућом опремом.

Испоставило се да је реч о половној камери „Phantom HD Gold", чија је вриједност процјењена на око 15.000 евра.

Како вриједност кријумчарене робе умногоме прелази трећину вриједности возила, до окончања прекршајног поступка пред судом биће задржан и аутомобил, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана