Na Horgošu zaplijenjeno 23.000 funti i profesionalna kamera vrijedna oko 15.000 evra

Tanjug
Foto: Uprava carina Srbije

HORGOŠ - Carinici su juče na graničnom prelazu Horgoš zaplijenili gotovo 23.000 britanskih funti, sakrivenih među garderobom u koferu jednog putnika, a spriječili su i krijumčarenje profesionalne kamere, čija je vrijednost oko 15.000 evra.

- Prvi prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju u "audiju" britanskih registarskih oznaka, kojim je iz Oksforda, u Velikoj Britaniji, ka Albaniji sam putovao 33-godišnji albanski državljanin - saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi, tokom detaljne kontrole kod njega pronađeno više od 31.000 funti, u jednom od kofera, umotani u garderobu.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti 10.000 evra, dok će o ostatku neprijavljenog novca odlučivati nadležni sud, navodi carina.

Par sati kasnije, takođe na ulazu u zemlju, za detaljan pregled izdvojen je i "fijat punto" holandske registracije, kojim su dvojica državljana Srbije putovala iz Holandije u Šabac.

U prtljažniku vozila je pored ličnih stvari pronađena i kartonska kutija u koju je bio zapakovan originalni kofer sa profesionalnom kamerom i pripadajućom opremom.

Ispostavilo se da je reč o polovnoj kameri „Phantom HD Gold", čija je vrijednost procjenjena na oko 15.000 evra.

Kako vrijednost krijumčarene robe umnogome prelazi trećinu vrijednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom biće zadržan i automobil, navodi se u saopštenju.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana