На Цетињу одржана комеморација: Црну Гору ујединили бол и туга

Танјуг
Foto: Анадолија

ПОДГОРИЦА - У Владином дому на Цетињу одржана је комеморативна сједница за жртве масакра у којем је нападач убио 10 особа, међу којима и двоје дјеце.

Градоначелник Цетиња Никола Ђурашковић поручио је да је трагедија незапамћених размјера погодила Цетиње и Црну Гору и све оставила у шоку.

“Од прекјуче је наш град окован тугом и шоком. Невине жртве су страдале без било какве кривице у једном безумном нападу. Овакав дан се не памти”, рекао је Ђурашковић.

Он је додао да не постоји ријеч утјехе за породице жртава, чији брутално прекинути животи остају опомена свима да учине све да се овакав трагичан догађаја више никада не понови.

Потпредсједник Скупштине Цетиња Мирко Станић рекао је да је Цетиње обавијено тугом као никада до сада и уједињено у боли са искреним осјећањем туге.

“Цетиње у свом туговању није само, тугује цијела Црна Гора”, рекао је Станић и додао да подршка из других градова много значи.

Станић је навео да је Црну Гору као много пута до сад, нажалост, ујединила туга.

Комеморацији су присуствовали чланови породица трагично страдалих, представници локалне власти, Владе Црне Горе као и предсједник државе Мило Ђукановић.

Тридесетчетворогодишњи Вук Бориловић је у петак у цетињском насељу Медовина убио 10 особа, а шест ранио.

Према званичним подацима, нападач је око 15.30 часова ушао у стан код својих подстанара и на вратима убио једанаестогодишњака, потом његовог три године млађег брата, а онда кроз прозор пуцао и у њихову мајку.

Након што их је усмртио, позвао је њиховог оца и супруга и рекао му да му је побио фамилију.

У наредних 45 минута, у кругу од 80 метара од своје куће, убио је још седам људи и ранио шесторо.

Полиција је саопштила да је у Бориловића испалила 20 метака, да се утврђују околности злочина и да ли је убица преминуо код посљедица тешког рањавања или метка који је накнадно испалио један грађанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана