Na Cetinju održana komemoracija: Crnu Goru ujedinili bol i tuga

Tanjug
Foto: Anadolija

PODGORICA - U Vladinom domu na Cetinju održana je komemorativna sjednica za žrtve masakra u kojem je napadač ubio 10 osoba, među kojima i dvoje djece.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

“Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom. Nevine žrtve su stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti”, rekao je Đurašković.

On je dodao da ne postoji riječ utjehe za porodice žrtava, čiji brutalno prekinuti životi ostaju opomena svima da učine sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi.

Potpredsjednik Skupštine Cetinja Mirko Stanić rekao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sada i ujedinjeno u boli sa iskrenim osjećanjem tuge.

“Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cijela Crna Gora”, rekao je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade Crne Gore kao i predsjednik države Milo Đukanović.

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović je u petak u cetinjskom naselju Medovina ubio 10 osoba, a šest ranio.

Prema zvaničnim podacima, napadač je oko 15.30 časova ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga i rekao mu da mu je pobio familiju.

U narednih 45 minuta, u krugu od 80 metara od svoje kuće, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Policija je saopštila da je u Borilovića ispalila 20 metaka, da se utvrđuju okolnosti zločina i da li je ubica preminuo kod posljedica teškog ranjavanja ili metka koji je naknadno ispalio jedan građanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana