Мугоша: Наплатићемо дуг СПЦ са рачуна или од имовине

Срна
Мугоша: Наплатићемо дуг СПЦ са рачуна или од имовине

ПОДГОРИЦА - Директор Пореске управе Црне Горе Миомир М. Мугоша саопштио је данас да је ова институција покренула контролу у свим вјерским заједницама, због дуга који, како тврди, има Митрополија црногорско-приморска и упозорио да ће ако Митрополија не плати порески дуг добровољно, наплата бити принудна.

Мугоша је на Твитер налогу Пореске управе написао да је “порески дуг за 38 пријављених свештеника Митрополије премашио 300.000 евра, а да се процењује да је укупни дуг вишемилионски”.

Према његовим речима, Митрополија црногорско-приморска има више привредних друштава чији је оснивач и више отворених жиро-рачуна у пословним банкама преко којих је у протеклих неколико година, како наводи, прометовано више десетина милиона евра, преноси “Спутњик”.

“Ако Митрополија црногорско-приморска не плати порески дуг добровољно, законска обавеза је да дуг буде наплаћен принудно, средствима са рачуна Митрополије или од њене имовине. Наравно, не од верских објеката, већ од некретнина којима Митрополија располаже на атрактивним локацијама”, написао је Мугоша. /крај/тп

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана