Mugoša: Naplatićemo dug SPC sa računa ili od imovine

Srna
Mugoša: Naplatićemo dug SPC sa računa ili od imovine

PODGORICA - Direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir M. Mugoša saopštio je danas da je ova institucija pokrenula kontrolu u svim vjerskim zajednicama, zbog duga koji, kako tvrdi, ima Mitropolija crnogorsko-primorska i upozorio da će ako Mitropolija ne plati poreski dug dobrovoljno, naplata biti prinudna.

Mugoša je na Tviter nalogu Poreske uprave napisao da je “poreski dug za 38 prijavljenih sveštenika Mitropolije premašio 300.000 evra, a da se procenjuje da je ukupni dug višemilionski”.

Prema njegovim rečima, Mitropolija crnogorsko-primorska ima više privrednih društava čiji je osnivač i više otvorenih žiro-računa u poslovnim bankama preko kojih je u proteklih nekoliko godina, kako navodi, prometovano više desetina miliona evra, prenosi “Sputnjik”.

“Ako Mitropolija crnogorsko-primorska ne plati poreski dug dobrovoljno, zakonska obaveza je da dug bude naplaćen prinudno, sredstvima sa računa Mitropolije ili od njene imovine. Naravno, ne od verskih objekata, već od nekretnina kojima Mitropolija raspolaže na atraktivnim lokacijama”, napisao je Mugoša. /kraj/tp

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana