Младић из Хрватске заклао дјевојку јер му је "лик из игрице то наредио"

index.hr
Младић из Хрватске заклао дјевојку јер му је "лик из игрице то наредио"

Врховни суд Републике Хрватске потврдио је пресуду којом је 25-годишњи младић осуђен на 25 година затвора за убиство 17-годишње дјевојке у јесен 2016. године.

Осуђени Матеј Шустек је још на почетку суђења 2017. изнео пред судом бизарну одбрану.

Наиме, Шустек је рекао судском вијећу да се не осјећа кривим за убиство 17-годишњакиње. Бранио се да га је на дан прије убиства дјевојке, с којом је био мјесец дана у вези, "посетио" његов најбољи пријатељ Михаел Де Санта (лик из видео-игре Grand Theft Auto) и рекао да је треба елиминисати.

Казао је и како му је исти лик рекао да идућег дана дође до жељезничке станице у Нашицама, што је и учинио, и да су обукли комбинезон који је он донио и одвезли се у Кошку, гдје су чекали 17-годишњакињу један сат.

Према оптужници, 6. новембра 2016. године Матеј је позвао 17-годишњакињу и рекао јој да се нађу на жељезничкој станици. Она је сјела на бицикл и дошла на договорено мјесто. Матеј је изишао из воза и одвео је до оближњег силоса. Тамо ју је ухватио за главу и избо ножем два пута у врат.

Како наводи Индекс, док се гушила у сопственој крви покушавајући да побјегне, крвник ју је хватао за руке и наставио да убада ножем нанијевши јој још девет убодних и резних рана.

Да би био сигуран да неће позвати помоћ, узео јој је мобилни телефон и сјо на воз за Нашице.

Имајући у виду да је Шустек починио тешко кривично дјело чије посљедице тешко и трајно погађају више особа, највише родитеље жртве, Врховни суд Републике Хрватске сматра да ће дуготрајна казна затвора од 25 година испунити сврху кажњавања.

Ипак, како наводи хрватски портал, против ове другостепене пресуде могућа је жалба трећестепеном вијећу Врховног суда Републике Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана