Mladić iz Hrvatske zaklao djevojku jer mu je "lik iz igrice to naredio"

index.hr
Mladić iz Hrvatske zaklao djevojku jer mu je "lik iz igrice to naredio"

Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu kojom je 25-godišnji mladić osuđen na 25 godina zatvora za ubistvo 17-godišnje djevojke u jesen 2016. godine.

Osuđeni Matej Šustek je još na početku suđenja 2017. izneo pred sudom bizarnu odbranu.

Naime, Šustek je rekao sudskom vijeću da se ne osjeća krivim za ubistvo 17-godišnjakinje. Branio se da ga je na dan prije ubistva djevojke, s kojom je bio mjesec dana u vezi, "posetio" njegov najbolji prijatelj Mihael De Santa (lik iz video-igre Grand Theft Auto) i rekao da je treba eliminisati.

Kazao je i kako mu je isti lik rekao da idućeg dana dođe do željezničke stanice u Našicama, što je i učinio, i da su obukli kombinezon koji je on donio i odvezli se u Košku, gdje su čekali 17-godišnjakinju jedan sat.

Prema optužnici, 6. novembra 2016. godine Matej je pozvao 17-godišnjakinju i rekao joj da se nađu na željezničkoj stanici. Ona je sjela na bicikl i došla na dogovoreno mjesto. Matej je izišao iz voza i odveo je do obližnjeg silosa. Tamo ju je uhvatio za glavu i izbo nožem dva puta u vrat.

Kako navodi Indeks, dok se gušila u sopstvenoj krvi pokušavajući da pobjegne, krvnik ju je hvatao za ruke i nastavio da ubada nožem nanijevši joj još devet ubodnih i reznih rana.

Da bi bio siguran da neće pozvati pomoć, uzeo joj je mobilni telefon i sjo na voz za Našice.

Imajući u vidu da je Šustek počinio teško krivično djelo čije posljedice teško i trajno pogađaju više osoba, najviše roditelje žrtve, Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da će dugotrajna kazna zatvora od 25 godina ispuniti svrhu kažnjavanja.

Ipak, kako navodi hrvatski portal, protiv ove drugostepene presude moguća je žalba trećestepenom vijeću Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana