Митрополит Јоаникије: Радио “Светигора” и даље да шири истину

Срна
Митрополит Јоаникије: Радио “Светигора” и даље да шири истину

ПОДГОРИЦА - Радио “Светигора” Митрополије црногорско-приморске прославио је вечерас славу и 23 године постојања.

Свечаности у Храму Христовог Васкресења у Подгорици присуствовао је и Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије, који је пожелио да Радио “Светигори” настави да шири истину и свједочи православну вјеру у Црној Гори.

Он је подсјетио да је Радио “Светигора” током 23 године опстао кроз веома тешка времена за Српску православну цркву и народ у Црној Гори.

“Прошло се кроз рат, НАТО бомбардовање, тешка времана, до најнових времена великих искушења и литија за одбрану наше цркве”, рекао је митрополит Јоаникије.

Владика је подсјетио да су 1998. године, када је Радио “Светигора” почела са радом на Цетињу, гласови блаженопочившег патријарха Павла и митрополита Амфилохија били први који су отишли у етар.

Директор Радио “Светигоре” отац Далибор Милаковић нагласио је да тај радио данас има националну фреквенцију, чује се у цијелој Црној Гори, а преко интернет и савремених канала комуникације и у окружењу и широм васељене.

“Радио жСветигоруж свакодневно прати 230.000 слушалаца, 75.000 слушалаца у Црној Гори , исто толико у Србији , а остатак су наши поштовани слушаоци православци Срби и други народи у расејању”, рекао је отац Далибор.

Он је навео и податак да портал Радио “Светигоре” на годишњем нивоу посјети 1,8 милиона корисника.

Крсну славу и 23 године постојања Радио “Светигора” у име Удружења новинара Црне Горе честитао је генерални секретар Иван Милошевић, који је говорио о значају тог радија за народ и православне вјернике у Црној Гори у протеклих нешто више од двије деценије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана