Mitropolit Joanikije: Radio “Svetigora” i dalje da širi istinu

Srna
Mitropolit Joanikije: Radio “Svetigora” i dalje da širi istinu

PODGORICA - Radio “Svetigora” Mitropolije crnogorsko-primorske proslavio je večeras slavu i 23 godine postojanja.

Svečanosti u Hramu Hristovog Vaskresenja u Podgorici prisustvovao je i Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, koji je poželio da Radio “Svetigori” nastavi da širi istinu i svjedoči pravoslavnu vjeru u Crnoj Gori.

On je podsjetio da je Radio “Svetigora” tokom 23 godine opstao kroz veoma teška vremena za Srpsku pravoslavnu crkvu i narod u Crnoj Gori.

“Prošlo se kroz rat, NATO bombardovanje, teška vremana, do najnovih vremena velikih iskušenja i litija za odbranu naše crkve”, rekao je mitropolit Joanikije.

Vladika je podsjetio da su 1998. godine, kada je Radio “Svetigora” počela sa radom na Cetinju, glasovi blaženopočivšeg patrijarha Pavla i mitropolita Amfilohija bili prvi koji su otišli u etar.

Direktor Radio “Svetigore” otac Dalibor Milaković naglasio je da taj radio danas ima nacionalnu frekvenciju, čuje se u cijeloj Crnoj Gori, a preko internet i savremenih kanala komunikacije i u okruženju i širom vaseljene.

“Radio žSvetigoruž svakodnevno prati 230.000 slušalaca, 75.000 slušalaca u Crnoj Gori , isto toliko u Srbiji , a ostatak su naši poštovani slušaoci pravoslavci Srbi i drugi narodi u rasejanju”, rekao je otac Dalibor.

On je naveo i podatak da portal Radio “Svetigore” na godišnjem nivou posjeti 1,8 miliona korisnika.

Krsnu slavu i 23 godine postojanja Radio “Svetigora” u ime Udruženja novinara Crne Gore čestitao je generalni sekretar Ivan Milošević, koji je govorio o značaju tog radija za narod i pravoslavne vjernike u Crnoj Gori u proteklih nešto više od dvije decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana