Митрополит Јоаникије: Цетињска трагедија је страшна опомена за све

ГС
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Његово високопреосвештентво митрополит црногорско-приморски Јоаникије поручио је данас да је цетињска трагедија страшна опомена за све људе.

"Цетиње је у великој жалости, великој тузи, болу, патњи и несрећи због трагедије која се догодила. Изгинула су дјеца, изгинули су невини људи. Само можемо да завапимо Господу Богу да излије своју милост на овај град, а посебно на ожалошћене породице", рекао је митрополит Јоаникије у бесједи након литургије у Цетињском манастиру.

Он је позвао вјернике да се помоле Богу да он да снаге онима који су изгубили своје најдраже да издрже бол достојанствено.

Митрополит Јоаникије је пожелио и да Господ да брзо утјеху. "А онима који су изгинули у овој несрећи, овој трагедији нека Господ да опроштај грехова и Царство небеско".

Владика је поручио да сви треба да мисле о добру, да мисле и желе добро једни другима, да иду ка добру и ослобађају од свега онога што је лоше.

"Ово је страшна опомена за свакога човјека, за свакога ко чује каква се трагедија догодила - да се човјек замисли гдје је и шта је", рекао је митрополит Јоаникије.

Цетињанин Вук Бориловић /34/ убио је у петак из ловачке пушке 10 суграђана, међу којима двоје дјеце, а ранио шест особа. Он је потом убијен, а утврђује се да ли је страдао од хица који су испалили полицијски службеници или један Цетињанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана