Mitropolit Joanikije: Cetinjska tragedija je strašna opomena za sve

GS
Foto: Arhiva

PODGORICA- Njegovo visokopreosveštentvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poručio je danas da je cetinjska tragedija strašna opomena za sve ljude.

"Cetinje je u velikoj žalosti, velikoj tuzi, bolu, patnji i nesreći zbog tragedije koja se dogodila. Izginula su djeca, izginuli su nevini ljudi. Samo možemo da zavapimo Gospodu Bogu da izlije svoju milost na ovaj grad, a posebno na ožalošćene porodice", rekao je mitropolit Joanikije u besjedi nakon liturgije u Cetinjskom manastiru.

On je pozvao vjernike da se pomole Bogu da on da snage onima koji su izgubili svoje najdraže da izdrže bol dostojanstveno.

Mitropolit Joanikije je poželio i da Gospod da brzo utjehu. "A onima koji su izginuli u ovoj nesreći, ovoj tragediji neka Gospod da oproštaj grehova i Carstvo nebesko".

Vladika je poručio da svi treba da misle o dobru, da misle i žele dobro jedni drugima, da idu ka dobru i oslobađaju od svega onoga što je loše.

"Ovo je strašna opomena za svakoga čovjeka, za svakoga ko čuje kakva se tragedija dogodila - da se čovjek zamisli gdje je i šta je", rekao je mitropolit Joanikije.

Cetinjanin Vuk Borilović /34/ ubio je u petak iz lovačke puške 10 sugrađana, među kojima dvoje djece, a ranio šest osoba. On je potom ubijen, a utvrđuje se da li je stradao od hica koji su ispalili policijski službenici ili jedan Cetinjanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana