Митрополит Иларион: Ђукановић кренуо против сопстевног народа

Срна
Митрополит Иларион: Ђукановић кренуо против сопстевног народа

МОСКВА - Портпарол Руске православне цркве митрополит волконски Иларион сматра да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић кренуо против сопственог народа и да прави велику грешку тиме што покушава да формира сопствену цркву.

Митрополит Иларион је констатовао да Српска православна црква /СПЦ/ у Црној Гори није нека страна организација већ црква црногорског народа.

"Ако Ђукановић који, колико знам, није крштен и атеиста је, покушава да формира сопствену цркву, прави велику грешку", рекао је митрополит иларион за Телевизију "Русија 24".

Притварање и сва остала дешавања у вези са притварањем владике будимљанско-никшићког Јоаникија, митрополит Иларин је назвао прогоном, а позивање црногорских власти на санитарна ограничења због пандемије подмуклим, пренио је "Спутњик".

"Кршење мјера није било на савјести Цркве – она није организовала протесте, већ на савјести оних који су изазвали такву ситуацију, пре свих на Милу Ђукановићу", навео је руски митрополит.

Он је подсјетио на предсједника Украјине Петра Порошенка, који је покушао да одигра на карту Цркве да би сакупио поене у предизборној кампањи, али га је та авантура довела до срамотног пораза на избрима, те је сигуран да и Ђукановића чека иста судбина, ако не ревидира свој став.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана