Mitropolit Ilarion: Đukanović krenuo protiv sopstevnog naroda

Srna
Mitropolit Ilarion: Đukanović krenuo protiv sopstevnog naroda

MOSKVA - Portparol Ruske pravoslavne crkve mitropolit volkonski Ilarion smatra da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović krenuo protiv sopstvenog naroda i da pravi veliku grešku time što pokušava da formira sopstvenu crkvu.

Mitropolit Ilarion je konstatovao da Srpska pravoslavna crkva /SPC/ u Crnoj Gori nije neka strana organizacija već crkva crnogorskog naroda.

"Ako Đukanović koji, koliko znam, nije kršten i ateista je, pokušava da formira sopstvenu crkvu, pravi veliku grešku", rekao je mitropolit ilarion za Televiziju "Rusija 24".

Pritvaranje i sva ostala dešavanja u vezi sa pritvaranjem vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija, mitropolit Ilarin je nazvao progonom, a pozivanje crnogorskih vlasti na sanitarna ograničenja zbog pandemije podmuklim, prenio je "Sputnjik".

"Kršenje mjera nije bilo na savjesti Crkve – ona nije organizovala proteste, već na savjesti onih koji su izazvali takvu situaciju, pre svih na Milu Đukanoviću", naveo je ruski mitropolit.

On je podsjetio na predsjednika Ukrajine Petra Porošenka, koji je pokušao da odigra na kartu Crkve da bi sakupio poene u predizbornoj kampanji, ali ga je ta avantura dovela do sramotnog poraza na izbrima, te je siguran da i Đukanovića čeka ista sudbina, ako ne revidira svoj stav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana