Митрополит Амфилохије одликовао "Београдски синдикат"

Спутњик
Митрополит Амфилохије одликовао "Београдски синдикат"

ПОДГОРИЦА - Митрополит црногорско-приморски Амфилохије одликовао је групу "Београдски синдикат".

Одликовани су Златним ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца „за надахнуте пјесме, ревност и бригу за мајку цркву и састрадалну љубав", посвједочену кроз пјесме "Догодине у Призрену" и "Свиће зора", посвећене одбрани светиња у Црној Гори и Косову и Метохији, јавља Спутњик.

Орден је примио један члан групе јер осталим члановима бенда "Београдски синдикат" јуче није дозвољен улазак у  Црну Гору.

Уручење признања Митрополије црногоско-приморске обављено је јутрос након Литургије у манастиру Михољска Превлака, речено је у тој београдској групи.

Они наводе да је управо додјела ордена, али и учествовање на литији у подгоричком насељу Стари Аеродром био повод зашто су се 22. фебруара упутили ка Црној Гори.

- Како су три члана групе - Феђа Димовић, Блажо Вујовић и Бошко Ћирковић враћени, како са граничног прелаза Добраково, тако и са Подгоричког Аеродрома, грамату и орден је у име групе примио Александар Протић -  једини члан који је успио да уђе у Црну Гору – прецизирали су.

Након урученог признања Митрополије било је планирано да чланови Београдског синдиката учествјуу у Литији, која ће данас у 16.30 часова кренути са подгоричког Старог Аеродрома, као и учешће на молебану и литији која ће у 19 часова проћи улицама Подгорице и завршити испред Саборног храма Христовог Васкрсења, гдје је и планирано премерно извођење пјесме „Свиће зора".

- Иако нам је изузетно жао и нејасно зашто смо проглашени за претњу по националну безбедност Црне Горе, овом приликом желимо да још једном изразимо подршку одбрани светиња у Црној Гори, на начин на који то народ све време чини - мирно и достојанствено. Наша намера није била да било кога угрожавамо или узнемиравамо, већ да узмемо учешћа у најчистијем и најдостојанственијем грађанском скупу нашег времена - закључује "Београдски синдикат".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана