Милошу Меденици одређено задржавање до 72 сата

ГС
Foto: Vijesti.me/Борис Пејовић

ПОДГОРИЦА- Милошу Меденици, сину бивше предсједнице Врховног суда Црне Горе Весне Меденице, одређено је задржавање до 72 сата.

То је за  подгоричке Вијести саопштио његов бранилац адвокат Стефан Јовановић.

Он је појаснио да ће Меденица у том року бити приведен код судије за истрагу.

Меденицу је у Специјалном државном тужилаштву (СДТ) саслушала специјална тужитељка Наташа Бошковић.

Адвокат Јовановић истакао је да због тајности поступка не може говорити о детаљима, нагласивши да се Меденица предао надлежним органима.

"С обзиром да је поступак означен тајним, једино што могу да кажем јесте да је мој брањеник изнио одбрану и да му је одређена задржавање у трајању 72 часа. У том року ће бити изведен пред судију за истрагу, која ће се одредити у односу на предлог за одређивање притвора", рекао је он.

Јовановић је рекао да је Меденици задржавање одређено због опасности од бјекства и утицаја на саучеснике.

Додао је да Меденица у претходном периоду није био у могућности да буде доступан надлежним државним органима јер се лијечио на клиници за лијечење болести зависности.

"Када је завршен процес лијечења одлучио је да се стави на располагање надлежним државним органима... Купио је авионску карту, сјео у авион и дошао", рекао је адвокат.

Његова мајка Весна Меденица ухапшена је 17. априла због сумње да је као члан криминалне организације извршила противзаконити утицај и налази се у притвору

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана