Milošu Medenici određeno zadržavanje do 72 sata

GS
Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

PODGORICA- Milošu Medenici, sinu bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, određeno je zadržavanje do 72 sata.

To je za  podgoričke Vijesti saopštio njegov branilac advokat Stefan Jovanović.

On je pojasnio da će Medenica u tom roku biti priveden kod sudije za istragu.

Medenicu je u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) saslušala specijalna tužiteljka Nataša Bošković.

Advokat Jovanović istakao je da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o detaljima, naglasivši da se Medenica predao nadležnim organima.

"S obzirom da je postupak označen tajnim, jedino što mogu da kažem jeste da je moj branjenik iznio odbranu i da mu je određena zadržavanje u trajanju 72 časa. U tom roku će biti izveden pred sudiju za istragu, koja će se odrediti u odnosu na predlog za određivanje pritvora", rekao je on.

Jovanović je rekao da je Medenici zadržavanje određeno zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na saučesnike.

Dodao je da Medenica u prethodnom periodu nije bio u mogućnosti da bude dostupan nadležnim državnim organima jer se liječio na klinici za liječenje bolesti zavisnosti.

"Kada je završen proces liječenja odlučio je da se stavi na raspolaganje nadležnim državnim organima... Kupio je avionsku kartu, sjeo u avion i došao", rekao je advokat.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana