Милошевић: Непровјерена тврдња о броју полицајаца са српско-хрватским држављанством

Танјуг
Милошевић: Непровјерена тврдња о броју полицајаца са српско-хрватским држављанством

ЗАГРЕБ - Посланик Самосталне демократске српске странке (СДС С) у хрватском сабору Борис Милошевић поручио је данас да је непровјерена тврдња да међу припадницима полиције у Хрватској има више оних који имају хрватско-српско држављанство и одазивају се позивима Србије за мобилизацију.

Милошевић је упозорио да се припадници хрватске полиције прозивају само због једног таквог случаја, човјека који је, како је рекао, погријешио у поступању с администрацијом и зато сноси посљедице јер је против њега покренут дисциплински поступак.

Појаснио је да особа која има двојно држављанство може да буде припадник МУП-а у Хрватској и може да прође безбједносну провјеру те да се тај проблематичан случај институционално рјешава.

"Та тотално непровјерена информација се ухватила у медијима као утврђена чињеница и на томе се нажалост ‘јаши’. Иде се тако далеко да се онда прозивају не само полицајци који имају и српско држављанство него сви грађани РХ који имају српско држављанство", упозорио је Милошевић, пренијела је Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана