Milošević: Neprovjerena tvrdnja o broju policajaca sa srpsko-hrvatskim državljanstvom

Tanjug
Milošević: Neprovjerena tvrdnja o broju policajaca sa srpsko-hrvatskim državljanstvom

ZAGREB - Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) u hrvatskom saboru Boris Milošević poručio je danas da je neprovjerena tvrdnja da među pripadnicima policije u Hrvatskoj ima više onih koji imaju hrvatsko-srpsko državljanstvo i odazivaju se pozivima Srbije za mobilizaciju.

Milošević je upozorio da se pripadnici hrvatske policije prozivaju samo zbog jednog takvog slučaja, čovjeka koji je, kako je rekao, pogriješio u postupanju s administracijom i zato snosi posljedice jer je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Pojasnio je da osoba koja ima dvojno državljanstvo može da bude pripadnik MUP-a u Hrvatskoj i može da prođe bezbjednosnu provjeru te da se taj problematičan slučaj institucionalno rješava.

"Ta totalno neprovjerena informacija se uhvatila u medijima kao utvrđena činjenica i na tome se nažalost ‘jaši’. Ide se tako daleko da se onda prozivaju ne samo policajci koji imaju i srpsko državljanstvo nego svi građani RH koji imaju srpsko državljanstvo", upozorio je Milošević, prenijela je Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana