Милатовић: Надлежни да у потпуности ријеше убиство Душка Јовановића

Срна
Милатовић: Надлежни да у потпуности ријеше убиство Душка Јовановића

ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић затражио је од надлежних да потпуно расвијетле убиство главног и одговорног уредника листа "Дан" Душка Јовановића.

Милатовић је, након полагања вијенца на мјесту на коме је прије 19 година убијен Душко Јовановић, рекао новинарима да је Јовановић био борац за слободну ријеч, демократију, за бољу Црну Гору.

"Грађани очекују апсолутно откривање налогодаваца убиства Јовановића и расвјетљавање комплетног случаја. Надам се да ћемо убрзо добити такав резултат", истакао је Милатовић и позвао надлежне да потпуно расвијетле то убиство.

Он је рекао да се то дугује Јовановићу, слободним новинарима који су у претходних 30 година, за вријеме, како је навео, недемократског режима у Црној Гори, носили бакљу слободе и слободне ријечи.

Црногорски премијер у техничком мандату Дритан Абазовић истакао је да је правда у Црној Гори немогућа без рјешења случаја убиства Душка Јовановића.

"Убиство Јовановића није само чин убијања главног уредника тада највећег листа у Црној Гори, него чин убијања истине и борбе за правду, због онога што је тај човјек у својој каријери радио, нарочито тих година, када је постао мета криминалаца", рекао је Абазовић, након што је положио вијенац на мјесто убиства Јовановића у Подгорици.

Он је изразио увјерење да ће "нови људи у тужилаштву" дати допринос да се случај разријеши, а да је држава спремна да "све што буде логистика државе Црне Горе апсолутно стави у функцију тога".

Према његовим ријечима, рјешење овог случаја би објаснило много осталих политичких и других процеса у претходне двије и по деценије.

Главни и одговорни уредник подгоричког листа "Дан" Душко Јовановић убијен је на данашњи дан прије 19 година, а до данас нису ухапшени они који су 27. маја 2004. године, петнаестак минута прије поноћи, испалили смртоносне хице у њега испред редакције листа чији је оснивач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана