Milatović: Nadležni da u potpunosti riješe ubistvo Duška Jovanovića

Srna
Milatović: Nadležni da u potpunosti riješe ubistvo Duška Jovanovića

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović zatražio je od nadležnih da potpuno rasvijetle ubistvo glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića.

Milatović je, nakon polaganja vijenca na mjestu na kome je prije 19 godina ubijen Duško Jovanović, rekao novinarima da je Jovanović bio borac za slobodnu riječ, demokratiju, za bolju Crnu Goru.

"Građani očekuju apsolutno otkrivanje nalogodavaca ubistva Jovanovića i rasvjetljavanje kompletnog slučaja. Nadam se da ćemo ubrzo dobiti takav rezultat", istakao je Milatović i pozvao nadležne da potpuno rasvijetle to ubistvo.

On je rekao da se to duguje Jovanoviću, slobodnim novinarima koji su u prethodnih 30 godina, za vrijeme, kako je naveo, nedemokratskog režima u Crnoj Gori, nosili baklju slobode i slobodne riječi.

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović istakao je da je pravda u Crnoj Gori nemoguća bez rješenja slučaja ubistva Duška Jovanovića.

"Ubistvo Jovanovića nije samo čin ubijanja glavnog urednika tada najvećeg lista u Crnoj Gori, nego čin ubijanja istine i borbe za pravdu, zbog onoga što je taj čovjek u svojoj karijeri radio, naročito tih godina, kada je postao meta kriminalaca", rekao je Abazović, nakon što je položio vijenac na mjesto ubistva Jovanovića u Podgorici.

On je izrazio uvjerenje da će "novi ljudi u tužilaštvu" dati doprinos da se slučaj razriješi, a da je država spremna da "sve što bude logistika države Crne Gore apsolutno stavi u funkciju toga".

Prema njegovim riječima, rješenje ovog slučaja bi objasnilo mnogo ostalih političkih i drugih procesa u prethodne dvije i po decenije.

Glavni i odgovorni urednik podgoričkog lista "Dan" Duško Jovanović ubijen je na današnji dan prije 19 godina, a do danas nisu uhapšeni oni koji su 27. maja 2004. godine, petnaestak minuta prije ponoći, ispalili smrtonosne hice u njega ispred redakcije lista čiji je osnivač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana