Милановић: У случају сукоба у Украјини повлачимо Хрватске војнике

Срна
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је да је ситуација на украјинско-руској граници озбиљна криза иза које првенствено стоји динамика америчке унутрашње политике, те да ће у случају сукоба бити повучен и посљедњи хрватски војник.

Он је оцијенио и да Украјини није мјесто у НАТО-у, те да је ЕУ подстакла државни удар у тој земљи којим је 2014. године збачен проруски предсједник Виктор Јанукович. 

Према Милановићевом мишљењу, та криза, нема везе ни са Украјином ни са Русијом, него са динамиком америчке унутрашње политике Џозефа Бајдена и његове администрације- 

Он је додао да код америчке Владе у питањима међународне безбједности види неконзистентност и опасно понашање, преносе медији. 

"Ови догађаји се дешавају у предсобљу Москве, главног града Русије. Аранжман који ће водити рачуна о безбједносним интересима Русије се и те како мора наћи и наћи ће се. Начини и модалитети постоје да се Украјина сачува као читава држава или барем 99 одсто и да јој се економски помогне", сматра Милановић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана